Історія виникнення суші і ролів
04.12.2022Історія виникнення суші і ролів :
Жителі Японії і Китаю з давніх-давен вживали рибу і рис , як найбільш доступну і ситну їжу. Японія з усіх боків оточена морем і тому нестачі в морепродуктах країна ніколи не відчувала. А рис в Китаї і Японії за популярністю можна порівняти з споконвічно російською їжею – картоплею ). Але з'єдналися ці два інгредієнта в химерне блюдо практично випадково. Цікава історія виникнення ролів почалася з банального методу консервації риби.
⠀
Отже, рис використовувався як дешевий спосіб зберігання і обробки риби. Виловлену рибу пересипали сіллю, рисом і поміщали під кам'яний прес. Оцет змушував рис бродити і він перетворювався в молочнокислий фермент, який маринував рибу природним чином. Смак цієї рисової рибки був своєрідний, а запах просто збивав з ніг. Звичайно, після того, як риба була готова до вживання, рис викидали, як абсолютно зіпсований продукт.
⠀
Довідка! Китайська назва « суші » або « сусі » в оригіналі перекладається як « маринована » риба.А замовити кращі суші в Дніпрі можна на нашому сайті.